torsdag 15. oktober 2009

In English please!!

Etter å ha studert engelsk på høgskolen, som endel av min lærergrad, samt undervist littebitt engelsk i Kina, så skulle man tro at jeg kunne det sånn noenlunde bra. At jeg kan forklare enkle og dagligdagse ting, med et ok språk. Men det er her jeg må skuffe dere folkens; det kan jeg ikke!! Jeg er elendig til å forklare ting i engelsk, jeg kan snakke engelsk hvis jeg får bestemme temaene sjøl, dvs snakke om det jeg er komfortabel med. Hvis derimot noen spør meg om ting jeg ikke har tenkt/snakket så mye om, er jeg helt på vidda. Sorry!

Jeg skulle svare på noen helt greie spørsmål fra en i går, og det ble stotring og stamming og veldig mye "gå rundt og rundt grøten forklaring". Ikke fordi jeg ikke ville være direkte, men fordi jeg ikke ante hvilke ord jeg skulle bruke.

Help me! Jeg skal om et år undervise engelsk på barneskolen, og mine nåværende kunnskaper er ikke helt komfortable med det. Så jeg trenger hjelp. Noen som har noen tips?

Ja et godt tips ville være å skrive denne bloggen i engelsk, men skriftlig er ikke så stort problem egentlig. Der kan jeg bruke god tid, og slå opp ordene. Det er de spontane, muntlige samtalene som er ille.

2 kommentarer:

  1. Speak to me more! I'm more than happy to help you with your english, as you're willing to help me with my norwegian!

    SvarSlett
  2. Thank you :-) I will speak to you more, and in about a month I'll speak to you face to face :-) Lookin forward to it :-D

    SvarSlett