mandag 6. april 2009

Saaaaaft og andre boller

Skotter er noen herlige skapninger. Hvertfall de uredde speiderne. Gjengen vi har fått over til Norge for påskeferien er en salig blanding av alle typer. Spesielt de yngste speiderne er morsomme. De er veldig interessert i å lære seg norsk, og vi er selvfølgelig behjelpelig med å lære bort noen norske strofer. I starten ønsket de å lære "Hvordan har du det?" og "Min gode venn", men etterhvert fikk de mer selvtillig, og økte på med "Kyss meg, vær så snill". Så lærte vi de litt gloser hvor vi muligens ikke fortalte den hele og fulle sannheten når det gjaldt oversettelsen. "Lederen min er alkoholiker og jeg er gal", "Kyss meg i rævva" (gutten gikk rundt å sa det i tro om at det betydde "Kyss meg på kinnet"). Litt artig må man ha det :-)

Ikke var det like enkelt å si "saaaaaaaft" heller!

Lørdag gikk vi en tur rundt Sognsvann. Og med all snøen som Norge har fått denne vinteren, så ble det en artig og kanskje litt bløt opplevelse for skottene (som kun er vant med snø i form av møkkete slaps i gatene). Snøballene føyk i lufta, og en etter en sank de til knes i snøen. Hylende av latter. Men all lekingen gjorde også sitt på kreftene, så siste meterne var det en flokk med barn som hang med hodet og spurte om Metroen var langt unna. (Nå skal det sies, til deres forsvar, at de ankom Gardermoen halv 1 kvelden før, og var ikke installert i speiderhuset før halv 3)

I dag, søndag, har vi besøkt Teknisk Museum og deretter vandret langs Akerselva. På Sagene hadde vi et stopp i bakgården til Camilla og Ulrik, for vafler og saaaaaaaft. Veldig koselig. Og værgudene var virkelig med oss på vandringen. SOL!!!

Gleder meg til fortsettelsen :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar